Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvava svađa

Bombaš iz Botinca boluje od PTSP-a, ostaje 30 dana u pritvoru

branko novak (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
21.04.2013.
u 11:55

Novak je osumnjičen za pokušaj ubojstva i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom na štetu sedmorice muškaraca. Trojica su teško ozlijeđena, a četvorica lakše.

Istražni sudac odredio je jednomjesečni pritvor protiv Branka Novaka (55) koji je osumnjičen da je, u petak, bacio ručnu bombu na terasu kafića “Miki” u novozagrebačkom naselju Botinec te ranio sedmoricu muškaraca. Istražni zatvor odredio mu je sudac istrage, Mirko Klinžić, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Novak je osumnjičen za pokušaj ubojstva sedmorice muškaraca i dovođenje u opasnost njihovih života te imovine općeopasnom radnjom.

Podsjetimo, trojica muškaraca teže su ozlijeđena, a četvorica lakše, među kojima je i vlasnik kafića “Miki” Michael Holenda. Najteže ozlijeđeni I. B. je u životnoj opasnosti jer su mu od eksplozije i šrapnela ozlijeđeni žile i pluća.

Kako doznajemo iz zagrebačke policije, Novak ih je sam nazvao nakon što se udaljio s mjesta događaja.

Prema dosad utvrđenim činjenicama Novak se najprije sukobio s jednim od gostiju kafića, a zatim i s vlasnikom Michaelom Holenda (39) koji je pokušao smiriti svađu. Nakon svađe, Novak je otišao kući, uzeo sjekiru i ručnu bombu te se vratio u kafić namjeravajući usmrtiti Holendu. Nakon što je sjekirom napao Holendu, aktivirao je ručnu bombu bacivši je na terasu kafića “Miki” prilikom čega je i sam lakše ozlijeđen.

Odlazeći s mjesta događaja, sjekiru je odbacio nedaleko od kafića, te se potom sam prijavio policiji.

Kako doznajemo, boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja te je najvjerojatnije u vrijeme napada bio pod utjecajem alkohola. U Botinec, u kojem je proveo djetinjstvo, vratio se u listopadu prošle godine sa suprugom i tri kćeri. Susjedi kažu da ga život nije mazio.

>>Bombu u kafiću u Zagrebu bacio mirni otac triju kćeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije